Skip to main content

Winkelwagen

Close Cart

Bij TireJect Amerika staat men niet stil. Na het succes van TireJect bandreparatie voor agrarische en recreatieve toepassingen heeft men nu het vizier gezet op de kilometervreters: autobanden, truckbanden en motor- en scooterbanden.

Uiteraard hebben die banden minder middel nodig omdat ze kleiner zijn, maar ook stellen ze andere eisen aan de samenstelling en het gebruik. Zo is het autobandenmiddel aangepast om (beter) te functioneren in auto’s met electronische bandenspanningsmeters, om maar een voorbeeld te noemen.

Maar het nieuwtje voor deze post is dat er een kleinverpakking is van 120ml met een spuit die geleverd wordt bij de verpakking. Je hebt er de doseerspuit niet meer bij nodig dus.

Dit is bijzonder praktisch voor toepassing onderweg met een voertuig met kleine banden: de scooter, brommer, of ander voertuig met tubeless banden.

Hoe weet ik of mijn scooter tubeless banden heeft?

Verreweg de meeste scooters hebben tegenwoordig tubeless banden. Ben je er niet zeker van, als je bijvoorbeeld op een klassieke scooter rijdt, kijk dan naar het ventiel. Zit daar nog een moer omheen die je vanaf de top van het ventiel naar de velg draait? Dan zit er een binnenband in, en anders is het een tubeless band.

Als je de kleinverpakking altijd bij je hebt in je scooter opbergbakje, dan kun je de band altijd repareren onderweg als je in een spijker rijdt. Wel moet je dan nog een pomp zien te vinden, of een hand- of CO2-pompje mee te nemen.

Het is dus handig om een benzinepomp te zoeken, daar de spijker te verwijderen en de band leeg te laten lopen, en via het ventiel de TireJect in de band te laten lopen.

Achterband loshalen hoeft niet meer…

Een ander voordeel van het gebruik van TireJect om je scooterband te repareren is dat je de band niet los hoeft te halen van de scooter. Bij de voorband kun je er nog wel bij, dat is niet zo’n punt, maar het verwijderen van de achterband voor een reparatie is een heel gedoe. Dat hoeft dus niet meer.

En dan nu de prijs van deze mooie set; voor slechts €21,99 heb je deze set al in huis.