Skip to main content

Winkelwagen

Close Cart

Opti-Ride Kenia krijgt eerste verpakkingen van TireJectVorige week nam Eric Okeyo, directeur van Opti-Ride Ltd. in Nairobi Kenia, de eerste verpakkingen van TireSealant Nederland in ontvangst.

Opti-Ride, een garage die jonge monteurs opleidt om alle merken auto’s te onderhouden, gaat ons product testen in een van de zwaarste omgevingen voor auto- en motorbanden ter wereld, sub-Sahara Afrika. De wegen in Kenia zijn een beproeving voor elke band; ze zitten vol gaten en kuilen waardoor al heel snel lekkages langs de velg kunnen ontstaan. Verder worden de wegen gebruikt door alle soorten verkeer en liggen vol met materiaal dat in het westen snel wordt weggeveegd zoals hout, glas & plastic, en kleine metalen objecten zoals spijkers en blik. Ook ontstaan veel schades aan banden door aanrijdingen, stoepranden en onofficiële parkeerplaatsen.

Tevens bekort het weer in Kenia de levensduur van een band aanzienlijk: een groot deel van het jaar is het kurkdroog en schijnt de zon onbarmhartig op het rubber. Droogrot is daar een heel gewoon verschijnsel. Overigens houdt dit de gemiddelde Keniaan niet tegen om heel lang met banden door te rijden. In een land waar een auto voorbehouden is aan een kleine groep mensen, en waar arbeidsloon relatief goedkoper is dan materiaal, lapt men banden het liefst zo lang mogelijk op.

Normaliter repareert men banden door ze te plakken, maar dat werkt niet in alle situaties goed, en helpt ook niet tegen langzaam leeglopen en lekken langs de velg. TireJect is daarvoor dé oplossing en wordt de komende weken gebruikt in allerlei situaties om een goed beeld te krijgen van de functionaliteit.

We houden je op de hoogte.

Slechte wegen in Kenia